Logo
Wydrukuj tę stronę
Koktajle dobre na wszystko Koktajle dobre na wszystko

Przeciwzapalne SUPERSMOOTHIE

W związku z tym, że od jakiegoś czasu mój umysł problemy wyrzucił na ciało i właśnie trwa proces zdrowienia mojego organizmu, muszę obecnie dość mocno wspierać się zdrowymi koktajlami. Po ostatniej wizycie u Wiesławy Jedzrzejewskiej poznałam przepis na przecizapalne Smoothie. Skorzystaj z jej przepisu, aby zapobiec stanom zapalnym.

Zanim jednak ujawnię Wam receptę na taki koktajl przeczytajcie...

Jak powstaje przewlekły stan zapalny?

Otóż w czasie procesu oddychania w naszym organizmie powstają wolne rodniki, z którymi skutecznie radzą sobie antyoksydanty, które w niewielkiej ilości są wytwarzane przez nasz organizm. Z biegiem czasu ich ilość znacznie spada i właśnie wtedy ważne jest, aby do organizmu dostarczać je z zewnątrz, w postaci warzyw, owoców, Wit C. Organizm produkuje więcej wolnych rodników kiedy mamy złą dietę, dużo stresu, nie ruszmy się, nie oczyszczany. Bardzo ważna rolę w tym procesie odgrywają jelita i flora bakteryjna w nich zawarta. Nadmiar wolnych rodników w organizmie prowadzi do stanów zapalnych, a te z kolei do chorób chronicznych i autoagresywnych - alzheimer, cukrzyca typu 2, nowotwory i tp.

Możesz pomóc organizmowi bronić sie przed wolnymi rodnikami, po pierwsze robiąc diagnozę, która pokaże w jakim stanie są Twoje jelita, inne organy, jakich witamin i mikroelementów Ci brakuje, czy masz pasożyty, na co jesteś uczulony, czy masz toksyny oraz wiele innych informacji.

Taką diagnozę na zasadzie biorezonansu urządzeniem SCIO, z certyfikatem medycznym, można wykonać w Centrum Terapii Naturalnych w Warszawie (Wiesława Jędrzejewska, 606 121 325). Poza tym należy soładować swoją florę bakteryjną w jelitach dobrym probiotykiem, wiedząc, że 80% naszej odporności zależy od jelit. Trzeba jeść warzywa i owoce, oraz brać Wit C.

 

PRZECIWZAPALNE SUPERSMOOTHIE
  • 1 l wody
  • 200g płatków owsianych
  • 2 owoce awokado
  • 300g jarmużu
  • 1/2 cytryny bez skórki
  • 2 cm korzenia imbiru
  • jabłko

Wszystko miksujemy i ze smakiem wypijamy.

Mamy dobre tłuszcze, antyoksydanty, błonnik oraz rozgrzewający imbir!


Zapraszam na diagnozę i terapię SCIO, ul. Na Uboczu 22

Wiesława Jędrzejewska

606 121 325

Ostatnio zmieniany
Oceń ten artykuł
(2 głosów)
Copyright by Chill-Out Media Group ©